سخنرانی دکتر علی رستمی مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران

معدن مس سونگون در استان آذربایجان شرقی قرار دارد. حجم ذخایر مس این معدن در غرب آسیا و شمال آفریقا بی مانند است.
به واسطه تلاش‌های همکاران در حوزه اکتشافات و توسعه، ۲ میلیارد تن به ذخایر مس شرکت افزوده شد و این میزان باعث شد که از رتبه ۷ به رتبه ۵ ذخایر مس دنیا برسیم.
مقام معظم رهبری در سال گذشته دو بار بر عقب‌ماندگی بخش معدن تأکید کردند و این مهم مسئولیت ما را در این حوزه مضاعف می کند.
در این راستا، در شرکت مس برنامه ریزی کردیم که تولید چندبرابر شود و تا سال ۱۴۰۶ به یک میلیون تن کاتد دست یابیم.
در گام نخست موفق شدیم  ۳۰۰ هزار تن کاتد برای نخستین بار در تاریخ شرکت مس در سال ۱۴۰۱ تولید کنیم. این در حالی بود که در سال ۱۴۰۰ تولید مس کاتدی ۲۸۵ هزار تن بود.
کشور کنگو رتبه ۸ ذخایر مس دنیا را دارد ولی رتبه ۳ تولید کاتد مس را با تولید ۲میلیون ۳۰۰ هزار تن در اختیار دارد. بنابراین ما برنامه داریم که با تولید یک میلیون تن کاتد تا سال ۱۴۰۶ از رتبه ۱۸ فعلی به رتبه ۵ برسیم.
هدف‌گذاری شده است در استان آذربایجان شرقی امسال ۱۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام شود. گسترش فعالیت‌های اکتشافی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توانیم در راستای فرامین مقام معظم رهبری برای جبران عقب‌ماندگی در بخش معدن انجام دهیم.ظرفیت کنونی مجتمع مس سونگون برای تولید ۲۸۰ هزار تن کنسانتره مس طراحی شده ولی همکاران ما با افزایش بهره‌وری کارخانجات موفق شدند در سال ۱۴۰۱ با رشد ۹ درصدی نسبت به برنامه ۳۲۳ هزار تن کنسانتره مس تولید کنند. این دستاورد مهمی بود که در سال گذشته رقم خورد.